Håravfall – det går att lösa!

Att drabbas av plötsligt håravfall eller att se sin naturliga hårväxt tunnas ut kan upplevas som mycket jobbigt. Håravfall kan bero på många olika orsaker men för de allra flesta problem finns också en lämplig lösning.  

Val av behandling beror på orsaken till håravfallet, i vilket skede det befinner sig i, ålder, ekonomi och önskat resultat. Vi på Nordic Hair Clinic har sedan 2006 behandlat flera tusen män och kvinnor och vi har sett det mesta när det gäller tunt hår och håravfall.

Vilken metod passar mig?

Vi brukar säga att 70% av en lyckad behandling beror på konsultationen. Du som tappar hår befinner dig i en unik situation och därför är det inledande mötet så viktigt. Där går vi igenom dina individuella förutsättningar och reder ut orsaken till håravfallet för att sedan kunna ge råd om den behandling som är lämplig i just ditt fall.

PRP är en 100 % naturlig behandling för både hår och hud. PRP hår bromsar håravfall och stimulerar tillväxten. PRP hud korrigerar hudens vanligaste ålderstecken samt för att punktbehandla vissa hudåkommor så som olika typer av ärr.

Transplantation av hår är den enda permanenta behandlingen för ytterligare hårväxt. Vid ingreppet tas hår från ett område som är rikt på hår och flyttas till ett område där ökad hårväxt önskas. En hårtransplantation kan handla om att fylla ut stora områden på hjässan men vi utför också finjusteringar så som att forma om hårlinjen.

"Konsultationen är en mycket viktig del i varje behandling. Du som tappar hår befinner dig i en unik situation och därför är det inledande mötet så viktigt.”

Varför drabbas man?

Kvinnor och män drabbas i lika stor utsträckning av håravfall, men utseendet och de bakomliggande orsakerna skiljer sig åt. Den överlägset vanligaste orsaken till att män tappar hår är genetiskt, ärftlighet ligger bakom håravfallet i ca 90 % av fallen.

För kvinnor är situationen mer komplex då fler faktorer spelar in, även om kvinnor också drabbas av genetiskt håravfall.

Stress kan vara ett resultat av en jobbig psykisk period eller något som utsatt kroppen för fysisk påfrestning. Vid stress lämnar flera hårstrån växtfasen och går in i ett tillstånd av vila innan det tillslut lossnar. Kraftig stress leder ofta till ökat håravfall och många gånger drabbar det kvinnor oftare än män.

Kvinnligt håravfall

Kvinnligt håravfall är komplext och beror på en rad olika faktorer. Ofta är det en kombination av orsaker som ligger bakom. Obalans i sköldkörteln och järnbrist är två tillstånd som drabbar kvinnor i betydligt högre utsträckning än män.

Läs mer »

Manligt håravfall

Cirka 70 procent av alla män tappar sitt hår förr eller senare i livet. Håravfallet kan bromsas och återväxt kan ske om problemen börjar behandlas i god tid. Ärftlighet är den absolut vanligaste orsaken till manligt håravfall och börjar i genomsnitt kring 25-års ålder.

Läs mer »

Hårsjukdomar

Det finns en rad olika sjukdomar med koppling till håret och med försämrad hårväxt som följd. Däribland den autoimmuna sjukdomen Alopecia areata, den pskykiska sjukdomen trichotillomani och telogent effluvium då håret lossnar till följd av ett trauma.

Läs mer »

Boka en gratis konsultation

Vad som passar en bäst är individuellt. Boka en gratis konsultation med en av våra experter så hjälper vi dig hitta rätt.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.