Hur fungerar laser?

Harsackar laserLaser handlar om att höja energinivån i cellerna och fungerar i princip på samma sätt som fotosyntesprocessen i naturen. Solljuset innehåller alla typer av ljus men det är energin från det röda ljuset som växterna tillsammans med koldioxid och vatten omvandlar till kolhydrater (byggstenar) och syrgas.

I kroppen fungerar det på samma sätt och vid en laserbehandling används också det röda ljuset, 650nm. Mitokondrier är en beståndsdel i cellerna och benämns ofta som cellens kraftverk. De spelar en stor roll i ämnesomsättningen och det är i Mitokondrierna som näring och syre omvandlas till energi. Dessa små beståndsdelar kontrollerar även hur celler delar sig.

Ljuset aktiverar Mitokondrierna och triggar igång celldelningen. Fler celler betyder fler byggstenar till varje hårstrå vilka byggs upp, blir kraftigare och får ork att växa sig längre.

Kompletterande produkter för optimalt resultat

Microneedle roller

Microneedle roller är en dermatologisk nålrulle för behandling av hårbotten. De mycket små nålarna sätter igång de naturliga processer i kroppen som ger förbättrad hårväxt. Tillväxtfaktorerna aktiveras och blodcirkulationen ökar. Behandling med nålrulle förbättrar även upptaget av preparat som minooxidil (Rogaine och Recrea) som smörjs in i hårbotten. Nålarna finns i olika längder men vi rekommenderar 0,3 mm eller 0,5 mm längd. Används rollern tre gånger per vecka räcker den cirka 3-5 månader – sedan har nålarna blivit trubbiga/slöa.

Schampo

En ren och frisk hårbotten är en grundläggande förutsättning när håret ska ges optimala förutsättningar till att växa. Vi erbjuder olika Schampon beroende på kvalité och status på hår och hårbotten. Vi rekommenderar skräddarsydda produkter efter att ha gjort en analys av dina hårstrån.