Konsultation

Alla våra behandlingar inleds med en konsultation för att finna orsaken till håravfallet. Vi går igenom de senaste 12 månaderna och reder ut om patienten drabbats av någon sjukdom, ätit några mediciner, genomgått någon operation, tappat mycket i vikt eller liknande hälsotillstånd som kan påverka hårväxten.

Vi undersöker därefter hår och hårbotten med en mikroskopkamera och ser om det finns några inflammationer under huden eller irritationer i hårbotten. Vi mäter ett antal hårstrån på flera olika platser på huvudet för att fastställa håravfallets omfattning och om hårstråna blivit tunnare.

95 % säkerhet på vad som orsakat håravfallet

Efter den inledande konsultationen vet vi till 95 procent vad som orsakat håravfallet och vilken lösning som passar. Om vi bedömer att laser är en lämplig behandlingsform kan behandlingen inledas. Du väljer om du vill hyra eller köpa din laserhjälm.

Vecka 1-2 Uppstart

Vi har en genomgång där vi beskriver hur lasern ska hanteras och användas. Vi rullar hårbotten med en nålrulle för att stimulera igång din kropps egen produktion av tillväxthormoner vilket hjälper hårstråna att växa. Därefter smörjer vi in ett serum som ger bra balans i hårbotten.

Patienten använder sedan lasern hemma 3-4 dagar i veckan, 10-15 minuter per gång. Nålrullen används två gånger denna vecka. En del personer är mer känsliga i hårbotten och det kan klia lite de första gångerna. Denna känslighet brukar försvinna efter två till tre veckor.

Efter vecka 2 har vi en uppföljning med patienten.

Vecka 3-12

Patienten använder lasern 3-4 dagar i veckan, 10-15 minuter per gång. Nålrullen används i samband med detta i cirka fem minuter. Vi gör en uppföljning med fotografering i slutet av perioden. Vid detta tillfälle upplever över 80 procent av alla patienter att de märker skillnad och att håravfallet har reducerats kraftigt.

I samband med detta uppföljningstillfälle utför vi en behandling med nålrulle + serum på kliniken. Vi använder lite kraftigare nålar än de som används hemma vilket effektivt stimulerar egenproduktionen av tillväxthormoner i huden.

Vecka 13-23

Patienten använder lasern som innan, 3-4 gånger i veckan. I slutet av perioden är det dags för uppföljning igen. Efter 5 månader är det många som börjat få återväxt vilket syns lite olika beroende på om patienten är man eller kvinna och har kort eller långt hår.