Områden hårtransplantation

Med en hårtransplantation går det att justera hårväxten på flera olika sätt. Hårlinje, vikar och hjässa är de tre stora områden som både kvinnor och män önskar fylla ut. Även transplantation av hår till ögonbryn och skäggväxt har blivit populärt. Ingreppens storlek, omfattning och pris varierar kraftigt beroende på hur stort område som ska fyllas ut.

Justera hårlinjen

Med en hårtransplantation är det möjligt att förändra hårlinjen på olika sätt. Det går att sänka hårlinjen, förändra dess form samt fylla ut och göra den mer markant. Detta är oftast ett relativt litet ingrepp och det brukar inte krävas mer än 800 – 1200 grafts. Med en transplantation kan vi även fylla ut en gles och för bred bena.

Fylla ut vikar

För män försvinner håret ofta i vikarna och många önskar då att fylla ut dessa. Normalt fylls inte hela vikarna ut med hår utan de görs endast mindre markanta. En helt rak hårlinje är mycket ovanligt på vuxna personer och ser oftast inte naturligt ut.

Cosmetic transplant - Små justeringar som gör stor skillnad

På Nordic Hair Clinic har vi genom åren utfört många olika typer av hårtransplantationer. Cosmetic Transplants är en specialiserad form av hårtransplantation vi har utvecklat på Nordic Hair Clinic. Små korrigeringar av hårfästet, en liten del av ett ögonbryn, små områden av skägget eller små ärr. Det kan handla om 20-100 hårstrån – allt för att korrigera små detaljer av ditt utseende som gör stor skillnad för ansiktets proportioner. Tillsammans med PRP går läkningen extra snabbt.

Borttagning av gamla ärr

Både kvinnor och män kommer till oss och vill att vi skall ta bort olika former av ärr som sitter i huden på huvudet. Det kan vara ärr från olyckor, ärr från tidigare kirurgiska ingrepp eller ärr som uppstått i samband med sjukdom. Ärr skiljer sig mycket i form och storlek men med dagens fina teknik blir resultaten mycket bra.

Korrigering av tidigare utförda hårtransplantationer – punch grafts

För många år sedan utfördes hårtransplantationer med en teknik vid namn ”Punchgrafts”. Detta innebar att håret stansades ut från givarområdet. Man jobbade således med mycket större transplantat än idag vilket ofta resulterade i stora märken i huden. Sådana märken kan oftast korrigeras genom enklare kirurgi kombinerat med transplantation av hår.