Så här går en hårtransplantation till

Rita ut harlinjen

  • Första steget är alltid en konsultation. Där går vi igenom dina individuella förutsättningar och reder ut samtliga frågetecken och funderingar kring ingreppet.
  • 1 vecka innan ingreppet kommer du till oss på kliniken för att göra en PRP-behandling. PRP ger håret optimala förutsättningar att växa och etablera sig i det nya området. Vi gör en hälsokontroll och går noga igenom allt som kan tänkas ha inverkan på ingreppet, till exempel om du äter några speciella mediciner.
  • När det är dags för ingreppet skriver du på en friskfärsäkran. Framför en spegel ritar vi sedan tillsammans ut de riktlinjer för var till exempel hårlinjen kommer att gå. Vi är 100 % överens innan transplantationen påbörjas.
  • Premedicinering ges i form av lugnande och smärtstillande preparat. Antibiotika ges också för att minimera risken för infektion.
  • Givarområdet lokalbedövas sedan och när denna har verkat startar extraheringen av hårsäckarna. Steg två är att bedöva mottagarområdet och placera håret i området som önskas fyllas ut. Hur lång tid ingreppet tar varierar kraftigt beroende på hur många grafts som transplanteras.
  • Efter ingreppet går vi igenom skötselråd och sedan går det bra att åka hem. Normalt kan man känna sig lite trött och omtumlad.
  • Uppföljning görs efter 7 dagar, 1 månad, 3 månader och 9 månader.

Optimalt resultat

För ett optimalt resultat är det några grundläggande steg som vi går igenom.

Vi börjar med att göra en hälsokontroll för att finna eventuella medicinska risker som kan påverka resultatet. Vi tar även ett viraltest i samband med detta. På personer över 45 år tar vi även ett EKG-test.

Vi ser om det finns risk för allergi mot det bedövningsmedel som används. Detta är mycket sällsynt men något som ska tas i beaktning. Att både våra kunder och anställda ska kunna känna sig trygga är en fundamental del i vår verksamhet.

Det finns vidare vissa saker som kan påverka resultatet, men som inte är ett direkt hinder för att ingreppet ska kunna genomföras. Rökning till exempel försämrar all typ av sårläkning.