PRP HÅR

Bromsar håravfall & stimulerar tillväxten

PRP-harNär huden där hårsäckarna finns injiceras med PRP startar en mängd positiva reaktioner i huden med flera konkreta effekter. De koncentrerade tillväxtfaktorerna som finns i plasman skickar kemiska signaler till stamcellerna som finns runt varje hårstrå att produktionen av hårceller ska öka. Fler antal hårceller betyder fler byggstenar till hårstråna, de byggs upp och blir tjockare samtidigt som de får ork att växa sig längre. Även passiva och vilande hårsäckar aktiveras åter varpå nya hårstrån växer ut. PRP skapar även nybildning av fler små blodkärl i anknytning till området som bidrar med ytterligare näring.

Se före- och efterbilder här.

PRP Hår

Bromsar håravfall

Stimulerar tillväxt

Ökar näringstillförseln

En effektiv metod mot många olika typer av håravfall

PRP aktiverar således flera olika funktioner och processer, vilka leder till att hårväxten förbättras på flera olika sätt samtidigt. Resultatet blir ett tjockare och friskare hår med fler hårstrån som växer både snabbare och längre. Behandlingen utförs framgångsrikt på både män och kvinnor i olika åldrar med olika typer av håravfall. PRP är även en utmärkt metod att kombinera med de medicinska preparat som finns mot genetiskt håravfall.
prphar

Tillväxtfaktorerna signalerar till stamcellerna runt varje hårstrå att produktionen av hårceller ska öka vilket betyder fler byggstenar till varje hårstrå.

PRP hjälper vid Alopecia Areata

Alopeci är en autoimmun sjukdom där kroppens immunförsvar attackerar hårsäckarna och triggar dem till att gå in i viloläge. Till följd lossnar alla hårstrån från de inaktiva hårsäckarna. Cirka 2 % av Sveriges befolkning beräknas ha någon form av Alopeci. Det går inte att bota sjukdomen, men det går att behandla symptomen. Vi på Nordic Hair Clinic har jobbat i över fyra år med att hjälpa människor med Alopecia areata/totalis att få tillbaka håret och PRP har visat sig vara en mycket effektiv metod vid denna typ av håravfall.

Läs om hur Mia, 26, fick tillbaka sitt hår efter att ha drabbats av Alopecia Areata.

”Jag vill att alla i min situation ska känna till att det finns en lösning, PRP!”

Läs mer

Hur går en PRP-behandling till?

Först appliceras en bedövningssalva i hårbotten. Genom ett vanligt blodprov tas sedan cirka 15ml blod som centrifugeras så att de olika beståndsdelarna skiktar sig. Tillväxtfaktorerna syns då som ett tydligt lager och kan lätt tas om hand och injiceras ytligt direkt i hårbotten – därefter börjar din kropp arbeta. En behandling tar cirka 90 minuter inklusive bedövning. Se före och efterbilder här!

Pris från 4300sek

Eftersom att orsakerna till håravfall varierar och våra individuella förutsättningar skiljer sig åt, är konsultationen en viktig del i samtliga behandlingar av mot håravfall. Det är viktigt för oss att du som kund ges möjlighet att få berätta om dina önskemål i lugn och ro och får veta vad som är medicinskt möjligt utifrån givna omständigheter. Typ av håravfall avgör hur många behandlingar som krävs men initialt brukar vi rekommendera tre till fyra behandlingar för att på ett bra sätt aktivera de positiva processer vid hårsäckarna som PRP ger upphov till.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.