FAQ om PRP hår

Kan man göra PRP i samband med en hårtransplantation?

Ja! PRP är mycket bra att göra i samband med och efter en hårtransplantation. PRP gör att hårstråna ges optimala förutsättningar att etablera sig i det nya området. PRP triggar även vilande hårsäckarna att äntra en aktiv tillväxtfas så att antalet hårstrån blir fler. Hos oss ingår det alltid 3 stycken PRP-behandlingar vid en hårtransplantation.

Har resultatet någonting med åldern att göra?

Vi har kunder som är 80 och vi har kunder som är 18 som som har fått fantastiskt resultat. Åldern direkt har inget med resultatet att göra utan det är utgångsläget och håravfallets natur som spelar in.

Hur lång tid tar en PRP-behandling?

Först lägger vi en bedövningssalva i hårbotten som får verka i cirka en timme. Själva behandlingen tar sedan cirka 30 minuter. Vissa väljer att göra behandlingen utan bedövningssalva men första gången är det bra att göra med salvan för att se hur det känns.

Kan alla göra en PRP-behandling?

Det är ej lämpligt att utföra behandlingen på personer som lider av svår anemi eller på personer som äter vissa typer av mediciner. Andra mer livsstilsmässiga faktorer så som rökning är inget hinder men kan påverka effekten av behandlingen. Vi utför inte behandlingar i samband med graviditet även om inget tyder på att det skulle påverka negativt.

Hur många behandlingar krävs och hur länge varar resultatet av en prp-behandling för håret?

Orsakerna till håravfall är många och alla har olika individuella förutsättningar. Konsultation avgörande då går vi igenom din historia och lägger upp en plan för behandling. Men generellt så behövs tre till fyra behandlingar för att på ett bra sätt aktivera igång de positiva processer som en PRP-behandling ger upphov till. Dessa delbehandlingar utförs med ett par veckors mellanrum.