FAQ om PRP hud

Kan PRP kombineras med andra injektionsbehandlingar?

PRP kan absolut kombineras med andra injektionsbehandlingar så som botox och olika fillers, men inte vid exakt samma tillfälle. Det ska i så fall gå minst två veckor mellan injektionstillfällena. Med en filler syns resultatet direkt, vid en PRP-behandling syns resultatet successivt då kroppen sätter igång och jobbar. Vissa ser därför PRP som ett perfekt komplement till andra behandlingar - andra väljer PRP just för att det är 100% naturligt.

Varför ska jag välja PRP framför andra behandlingsalternativ?

För dig som önskar en 100% naturlig behandlingsmetod med minimala biverkningar är PRP-metoden ett självklart val. Inga kemiska och kroppsfrämmande substanser används – det är din egen kropp som gör jobbet!

Finns det några risker i samband med en PRP-behandling?

En PRP-behandling är en mycket säker behandlingsmetod då endast kroppsegna ämnen används. Det finns därför ingen risk för allergi. Vid injektion av syntetiska substanser kan resultatet bli asymmetriskt eller klumpigt men denna risk uppstår inte i samband med PRP då plasman verkar jämnt över huden.

Ger en PRP-behandling upphov till några biverkningar?

Biverkningarna i samband med PRP är mycket små eller obefintliga. Direkt efter behandlingen kan du uppleva en viss rodnad och en mindre svullnad på det behandlade området, denna släpper dock vanligtvis inom ett par timmar. Vi lägger en skön kylande mask efter behandlingen och om man vill kan man även lägga på en kylande eller lugnande produkt när man kommer hem. Vi rekommenderar att du väntar i cirka en timme med att lägga smink på huden.

Hur lång tid tar det innan resultaten blir synliga?

När behandlingsområdet stimuleras med den näringsrika plasman börjar kroppen att jobba. Till skillnad från kemiska preparat syns ingen omedelbar effekt. Resultatet syns efter cirka tre veckor och blir sedan successivt bättre. Detta kan jämföras olika filler-behandlingar då kroppsfrämmande ämnen används - resultatet syns omedelbart, men kroppen bryter sedan ner ämnet och under några månader. Med en PRP-behandling tar det lite längre tid för resultaten att bli synliga, men det behandlade området förbättras sedan successivt med tiden.