Hårtransplantation

Önskar du att få tillbaka tappat hår eller förbättra din hårlinje? Kanske få mer hår på huvudet, fylligare ögonbryn eller ett tjockare skägg? En hårtransplantation är en permanent lösning för dig som har tunt med hår i något område.

Vid en hårtransplantation flyttar vi hår från ett område som är rikt på hår, till det område där du önskar en ökad hårväxt. De hårimplant vi flyttar är genetiskt kodade att inte falla av och tas oftast från nacken, men det går även att ta hår från andra kroppsdelar, som till exempel från bröstet.

En man som får en hårlinje markerad i pannan inför en hårtransplantation.

Gör din hårtransplantation hos Nordic Hair

  • Vi är specialister inom området och har lång erfarenhet av hårimplantat och att transplantera hår.
  • Vi transplanterar hår med FUE-tekniken, en modern och säker metod, för att få tillbaka håret.
  • Vi bjuder på en kostnadsfri konsultation inför hårtransplantationen.

Hur går ett ingrepp till?

En hårtransplantation är ett ingrepp som kräver tid, noggrannhet och skicklighet. Våra hårtekniker är bland de bästa i branschen med många års erfarenhet inom transplantation av hårsäckar. Vi jobbar mot naturliga och snygga resultat och det får vi med noggrannhet och precision av våra kirurger och hårtekniker som besitter stor teknisk skicklighet.

Hårsäcksgrupper, så kallade grafts i medicinsk term, flyttas från ditt donationsområde till det område som saknar hår. Detta går att göra på huvudet, på skägget och på ögonbrynen. Det går även att fylla i ärr med en hårtransplantation.

En hårtransplantation börjar alltid med en konsultation

En konsultation är en grundläggande del i våra behandlingar. Det är viktigt för oss att få en uppfattning om vad du vill få ut av din hårtransplantation, samt att gå igenom de medicinska förutsättningar som finns i varje enskilt fall. Det är dessutom lika viktigt för dig som kund att få en uppfattning om oss. Våra konsultationer är alltid kostnadsfria.

Eftersom en hårtransplantation går till på så sätt att du betalar per graft som kan extraheras och transplanteras, är det viktigt att vi kan undersöka ditt hår för att se vilka möjligheter du har som kund. Boka tid på en av våra kliniker i Stockholm eller Göteborg, eller, bor du långt bort, kan du också skicka in bilder till oss genom en onlinekonsultation.

Kontakta oss

Hårtransplantation för kvinnor

Många tror att hårtransplantation bara är för flintskalliga män, men det är helt fel. Även kvinnor gör hårtransplantationer för att få tätare hårväxt eller för att fylla ut kala partier.

Vi är vana att göra hårtransplantationer på kvinnor och vi förstår att de estetiska förutsättningarna mellan män och kvinnor ser olika ut.

För oss är det viktigt att man känner sig bekväm och trygg innan en hårtransplantation. Därför rekommenderar vi alla våra patienter att komma in på en konsultation så att vi kan gå igenom hur ingreppet går till och besvara frågor eller funderingar.

Frågor och svar om hårtransplantation

Vad är skillnaden på en hårtransplantation i Istanbul och i Sverige?

Vid en hårtransplantation på vår klinik i Istanbul får du exakt samma resultat som om du gjorde en hårtransplantation på någon av våra kliniker i Sverige då det är samma personal som utför ingreppet. Prisskillnaden är den största skillnaden, samt antal efterbehandlingar med PRP och den praktiska aspekten runt om ingreppet. I Istanbul talar personalen engelska istället för svenska, du får tid att koppla av på ett hotell och tid till att upptäcka den underbara staden Istanbul. Gör du din hårtransplantation i Sverige kostar det mer, men du kan vila upp dig hemma istället.

Vad kostar en hårtransplantation?

Kostnaden på en hårtransplantation beror framförallt på hur stor yta som ska transplanteras och hur många grafts som behövs för att täcka denna yta. Vår prislista kan ge dig en generell idé av vad det kan kosta, men för att få ett exakt estimat utifrån just ditt hår måste vi undersöka ditt hår på en konsultation. Alla konsultationer är kostnadsfria hos oss. Du kan även skicka in dina bilder genom vår onlinekonsultation där en expert kikar på just ditt fall och återkommer med ett kostnadsförslag.

När kan jag se slutresultatet av hårtransplantationen?

Vi brukar säga att man når ett fullt slutresultat efter 12 månader. Håret växer olika fort hos olika människor, så en del kan se ett bra resultat redan efter 6 månader. Det är viktigt att ha tålamod när man gör en hårtransplantation för håret växer inte ut över en natt. Se före och efterbilder från våra patienter här.

Växer håret som transplanteras från nacken tillbaka igen?

Håret som transplanteras från nacken växer inte tillbaka. Själva transplantationen innebär att hela hårsäcken från nacken flyttas och inte bara individuella hårstrån. Vi brukar extrahera hårsäckar från ett större område i nacken så att donationsområdet blir mindre märkbart. Du kommer alltså inte bli helt hårlös i nacken när du har gjort en hårtransplantation. Är du dock väldigt tunnhårig till att börja med kan håret i nacken kännas märkbart tunnare när donationsområdet har läkt ut, speciellt om du väljer att ha en kortklippt frisyr efter. Läs mer om donationsområdet här.

Hur lång är läkningsprocessen efter en hårtransplantation?

Den mest kritiska tiden är de första 2-3 dagarna när området är som känsligast. Första veckan bör du vara extra försiktig. Efter 2 veckor är det okej att börja träna, men du bör fortfarande vara lite försiktig med sol och var vaksam så att det transplanterade håret inte skrapas. Efter 3 veckor kan du generellt göra det mesta i vardagen, men undvik saker som att nicka en fotboll, ha på dig en hjälm eller att raka med en rakapparat. Vi finns alltid till hans vid frågor kring eftervård.

Patienter som har gjort hårtransplantation